Asiatisk nudelsalat med reker og kongekrabbe – en smakebit fra boken

Det er fredag. Det er helg. Vi har sett prøvetrykk på boken, og alt går sin gang. Nå er Matmisjonen – ekte mat fra ti bloggere virkelig helt ute av våre hender. (Vi i dette tilfellet, er meg og samboeren min, Nikolai, som har designet hele boken!) Det blir feiring med fri, seiltur og champagne. Her får dere en smakebit fra boken. En asiatisk nudelsalat uten kjempereker (eller scampi som det heter på folkemunne), men med norske reker og kongekrabbe. Bærekraftig og bra. Les mer om tidenes dårligste menyvalg og signer opprop mot scampi her. Og ha en strålende helg!

Nudelsalat med reker og kongekrabbe

  • 125 g risnudler (vermicelli)
  • 1/2 spisskål eller kinakål, finstrimlet
  • 100 g bønnespirer
  • 1/2 agurk i skiver
  • 2 stilker stangselleri i tynne skiver
  • 400 g ferske reker
  • 1–2 kongekrabbebein
  • 1–2 never koriander

Bløtlegg nudlene i kokende vann noen minutter, eller følg anvisningen på pakken. Sil av vannet og klipp dem i mindre biter med en saks om ønskelig. Rens rekene for skall, klipp opp skallet på kongekrabbebeina, ta ut kjøttet og del i mindre biter. Bland sammen alle ingrediensene til salaten og hell over dressingen (se under). Bland godt og la det hele trekke noen minutter før servering. Vend igjen og server.

Syrlig dressing    

  • 1,5–2 dl ferskpresset limejuice
  • 4 ss sukker
  • ca. 4 ss fiskesaus
  • 1–2 chili, finhakket

Rør ut sukkeret i limejuicen og smak til med fiskesaus. Ha i chili og hell dressingen over salaten.

Denne artikkelen er kategorisert under Mat og miljø, Oppskrifter, salat. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,