Bakt pastaform – kosemat for hele familien

GODT NYTT ÅR!

Da er Matmisjonen i gang igjen. Til tross for liten aktivitet på bloggen den siste tiden, har jeg hatt nok å gjøre. I det nye nummeret av BoligDrøm kan du lese saken min fra Mathallen, og i nær framtid dukker jeg opp i både Allers og KK. Jeg er godt i gang med saker som skal skrives, fotograferes og leveres til magasiner som Nord, Tara Smak og Mat & Venner. Samarbeidet med Økologisk.no, Matmerk og andre spennende kunder fortsetter. Nye bokideer surrer rundt i hodet, og et nytt og spennende samarbeidsprosjekt er på trappene. 2013 ser allerede ut til å bli et bra år for meg og Matmisjonen. Følg med!

Her i familien har vi, som alle andre, fokus på sunnere mat i januar. For oss betyr det verken dietter eller ekstreme tiltak, men mer en normalisering. Mer frukt og grønt, mer fisk, mindre sukker, godteri, brus og fett etc. Vi skal fremdeles kose oss, så den første helgen i det nye året står en italiensk godbit på menyen. Jeg kuttet litt ned på osten og brukte Jacobs fullkorn pennoni for å liksom være litt sunn, men uansett er dette perfekt vintermat.

Bakt pastaform (en variant av bakt ziti)

  • 2 ss rapsolje
  • 4-5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 500 g karbonadedeig
  • 250 g Grøstad provence pølse, uten skinn og grovhakket
  • 2 bokser (á 400 g) knuste tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper
  • 400 g Tine kremost til baking (ev. ricotta som er mer autentisk)
  • 100-200 g fersk mozzarella, finhakket
  • 200 g fersk parmesan, revet
  • 1 egg
  • 1 neve basilikumblader, hakket
  • 1/2 ts finmalt muskatt
  • 500 g penne eller annen pasta, kokt og avkjølt

Fres hvitløk og løk i olje i en stor gryte til mykt. Ha i karbonadedeigen og hakk og rør til kjøttet tar litt farge. Tilsett pølsebitene og rør noen minutter. Ha i knuste tomater, tomatpuré, eddik, sukker, salt og pepper. Rør og la kjøttsausen småkoke i ca. 30 minutter. Rør av og til. Ha sausen over i en bolle og la den avkjøle seg noe.

Rør sammen kremost, mozzarella, 150 g parmesan, egg, basilikum og muskatt til godt blandet. Smak til med salt og pepper. Vend inn den kokt pastaen og rør til osten er godt fordelt. Vend så inn 3/4 av kjøttsausen og hell blandingen over i en ildfast form. Fordel resten av kjøttsausen over toppen og dryss over resten av parmesanosten. Stek pastaformen i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter eller til osten er smeltet og litt gyllen. Server med en frisk salat og godt brød.

 

Denne artikkelen er kategorisert under Familieliv, italiensk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,