Bra kylling i salatwrap = bra for alle

Det er hest i bifflasagne. Og Stange-kylling blir Rema-kylling. Det er mye frustrasjon rundt norsk landbruk og høstens valg blir viktig. Det blir viktigere og viktigere å sette seg inn i hva vi egentlig spiser, hvor det kommer fra og politikken bak. Jeg leser meg opp. På tv lager kjendiser enda mer mat i «4-stjerners middag» og snart kommer «Hele Norge baker» på TV3. Mat i alle kanaler. Mat i lange baner. Og jeg har litt blogge-vegring. Sorry. Det er ikke det at jeg ikke lager mat. Jeg lager masse mat, både på jobb og privat, og koser meg med det. Det kommer flotte saker i mange av matbladene framover der jeg har hatt en finger med i spillet, eller en sleiv om du vil, og hjemme står det hjemmelaget mat på menyen hver dag. Problemet er vel at selv en matnerd som meg blir litt matlei engang i blant. I hvert fall lei av å blogge om det.

Uansett… Jeg vil igjen slå et slag for kylling fra Holte Gård. Den er best. Ingen protest. En økologisk kylling fra en bonde som har kvalitet og dyrevelferd i fokus. Her serveres den med et hint av Asia i en frisk wrap.

Kylling i salatwrap

2 porsjoner

  • 1 kyllingbryst fra Holte
  • 2 ss søt soya
  • 2 ss salt soya
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 lime
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 1 chili, hakket
  • 1 neve salte peanøtter
  • filetene fra 1 grapefrukt + saften
  • litt olivenolje
  • litt koriander
  • salt og pepper
  • 8-10 salatblader

Bland sammen søt og salt soya, solsikkeolje og limesaft og legg kyllingen i marinaden. La den ligge i ca. 20 minutter og snu den underveis. Stek kyllingbrystet på høy varme på begge sider, men start med skinnsiden ned. Når kyllingen er gyllen på begge sider, kan du skru ned varmen og legge på lokk. La den trekke i 5-10 minutter eller til den er akkurat gjennomstekt. Bland sammen løk, chili, peanøtter og grapefruktfileter. Del kyllingen i biter og ha den i. Bland inn grapefruktsaft, olivenolje og koriander. Smak til med salt og pepper. Server som wrap i salatblader.

 

PS! Vil du få en bedre innsikt i norsk landbruk anbefaler jeg deg å melde deg inn i gruppen Venner av norsk landbruk på Facebook.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Én kommentar

  1. Skrevet 25 februar, 2013 klokka 8:28 pm | Permalenke

    Denne oppskriften ser helt fantastisk ut!:) Gleder meg til å prøve den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,