Eksotisk blomkål

Blomkål har lange tradisjoner i det norske kjøkkenet. Den har vært dyrket her siden 1600-tallet, men kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet. Selv om den norske sesongen er over, er dette perfekt vintermat. Blomkålen kan spises rå, dampes eller kokes, moses til puré og suppe eller bakes i ovnen som her. Jeg har tilsatt spisskummen, ett av mine favorittkrydder, og serverer den med en saus av feta, yoghurt og mynte. Spis denne retten som et enkelt middags- eller kveldsmåltid, eller som tilbehør til lam, okse eller annet kraftig kjøtt.

Bakt blomkål med fetasaus

  • 1 blomkål
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ts hel spisskummen
  • 1-1 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • litt nykvernet pepper
  • 300 g feta
  • 250 g gresk yoghurt
  • 1 liten neve fersk mynte

Del blomkålen i små buketter. Ha dem i en ildfast form og hell over olje. Ha over krydderet og bland godt. Bak i ovnen på 225 grader i 20-30 minutter. Rør et par ganger underveis. Ha feta, yoghurt og mynte i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en glatt saus. Server blomkålen med sausen over.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, vegetar. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Skrevet 6 januar, 2012 klokka 11:26 am | Permalenke

    Jeg gleder meg hver gang til å klikke meg inn hit. Alltid fine oppskrifter og fantastiske bilder!

    Tusen takk for mange fine innlegg og masse inspirasjon. Gleder meg til samarbeid i 2012!

    • Skrevet 6 januar, 2012 klokka 12:42 pm | Permalenke

      Takk, snille Ina! 2012 blir et bra år! Det føler jeg på meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,