Enkel epleterte

I går var det epledagen og det inspirerte meg til å lage noe godt med epler. Matbloggsentralen har også en epleutfordring gående, så der finner du masse gode oppskrifter. Norske epler smaker av høst og kan brukes på mange måter. På bloggen har jeg tidligere laget blant annet brødpudding med eple, eplecupcakes, karamellisert eplemos og eple- og hasselnøttchutney. Denne gangen ble det en enkel, rustikk epleterte. Du trenger ikke en form engang. Med mandler i bunnen og marsipan i fyllet, smaker denne fortreffelig på en tung høstdag.

Epleterte

  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 50 g mandler
  • 220 g kaldt smør i biter
  • 1 egg
  • 4-5 ss kaldt vann
  • 5-6 epler uten skall og kjerner, i båter
  • 100 g brunt sukker
  • 70 g ekte marsipan, smuldret

Kjør mel, sukker, mandler og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad til helt smuldret. Ha i egg og kjør mens du sper med litt og litt vann. Deigen skal være jevn og samle seg til en klump. Ha deigen over på et stykke med bakepapir og kjevle ut en sirkel på 30-35 cm i diameter. Ha eplene i en bolle og vend dem godt med sukker og marsipan. Legg dem i en haug på midten av deigen og brett kanten godt over eplene, minimum 5-7 cm. Legg et stykke med aluminiumusfolie over toppen slik at det dannes et lokk over eplene. Stek terten i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Fjern folien og sett varmen ned til 170 grader og stek videre i 25-30 minutter. Server selvfølgelig vanilje is eller pisket krem til.

 

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, eple, kake, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,