Fenalår fra Norge – nå en beskyttet betegnelse

Skål og hurra! Endelig er Fenalår fra Norge en beskyttet betegnelse på ordentlig. I dag, under den offisielle åpningen av Mathallen i Oslo, delte landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum ut merket til Fenalår fra Norge, Lofotlam og Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal.

Jeg har vært så heldig å jobbet med Matmerk og Fenalår fra Norge. Bildet over tok jeg i forbindelse med en reportasje fra Stranda, Norges spekematmekka, til Maison Mat & Vin i vår. Server gjerne champagne til et godt, modnet fenalår. Jordskokkchips lager du enkelt ved å skjære vaskede jordskokker i tynne skiver ved hjelp av en mandolin. Legg dem rett over i en bolle med iskaldt vann. Fyll en gryte med 3-4 cm druekjerneolje eller annen nøytral olje som tåler høy varme og varm opp til ca. 180 °C. Tørk godt av jordskokkskivene med kjøkkenpapir og friter dem i oljen i puljer til de er sprø og gylne. Bruk en hullsleiv og løft dem over på litt tørkepapir så de får rent av seg. Dryss chipsene over skivet fenalår og ha på godt med nykvernet pepper.

Her er også en film jeg har laget sammen med grafisk designer/AD/redigerer Nikolai Blumenthal og fotograf Synøve Dreyer. La deg inspirere og løp ut og kjøp deg et godt fenalår, f.eks. hos Eirik på Fenaknoken. Oppskriftene fra filmen kommer, men en annen film vi har laget om hvordan du skjærer opp et helt fenalår (Eirik i action) finner du på stoltmat.no.

FENALAAR_BUFFET_MATMERK_SD

Denne artikkelen er kategorisert under Film, jobb, Nyheter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,