Fried rice – kinesisk pytt-i-panne

Restemat er kanskje ikke det mest sexy man kan tenke seg, men ønsker man å unngå å kaste mat, er det en nødvendighet. Jo da, man kan selvfølgelig bli flinkere til å beregne porsjoner, men det er ikke til å stikke under en stol at vi nordmenn kaster enormt mye mat (og gjerne etter at vi har klaget over hvor dyr den er!). Her i huset har vi blitt mye flinkere, både til å beregne mengden mat og til å spise opp restene. Ofte samler det seg opp ris i kjøleskapet, og en favorittrett er fried rice eller kinesisk pytt-i-panne om du vil. Her kan man bli kvitt både kjøtt- og grønnsaksrester i samme slengen, og med et hint av Asia blir restene mer spennende med en gang.

Fried rice

2 porsjoner

  • div. grønnsaker som gulrot, purre, vårløk, sukkererter og paprika, i små biter
  • 1-2 hvitløksfedd, knust
  • solsikkeolje
  • litt stekte/kokte kjøttrester av svin, biff, kylling eller lam, i biter*
  • 500-600 g kokt ris
  • 2-3 ss soya
  • 1-2 ts sukker
  • 2 egg
  • salt
  • litt finstrimlet hjertesalat og evt. koriander
  • sitron
  • tørket chili

Fres grønnsaker og hvitløk raskt i litt olje i en wok eller stekepanne. Ha i kjøtt og ris, og stek til gjennomvarmt. Tilsett soya og sukker og rør godt. Knekk eggene i og stek under omrøring til eggene er gjennomstekte. Her er det bare å hakke løs slik at eggene fordeler seg i risen. Smak til med salt eller soya, og vend inn salat og koriander. Server med en skvis sitron og litt (eller mye) tørket chili. Du kan selvsagt også bruke fersk chili.

*Har du ikke noen kjøttrester liggende, kan du bruke pølsebiter eller steke opp litt bacon. Du kan selvfølgelig droppe kjøtt helt og lage en vegetarvariant.


Denne artikkelen er kategorisert under Matnyttig informasjon, Oppskrifter, Triks og tips. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,