Frittata til mange – perfekt på buffeten

I disse dager er det juleavslutninger overalt, og veldig ofte blir man bedt om ha med en rett til en felles buffet. Jeg sliter alltid litt med hva jeg skal finne på å lage, fordi jeg jo gjerne vil komme med noe godt, noe nytt, og noe som imponerer litt. I tillegg skal det jo være noe som passer for både barn og voksne, noe som lett kan fraktes og spises, noe som smaker godt kaldt og som enten kan lages dagen før eller ikke tar alt for lang tid å slenge sammen. Ikke lett med andre ord. I går landet jeg på en frittata. Frittata er en slags italiensk omelett, eller en slags quiche uten bunn om du vil, som lett kan lages til mange. Den kan fylles med hva man vil; grønnsaker, kjøtt, pasta, ost, og så smaker den veldig godt.

Frittata

1 liten langpanne

  • litt solsikkeolje
  • ca. 450 g sjampinjong i skiver
  • 3 små rødløk, i skiver
  • 3 paprika, gjerne forskjellige farger, i strimler
  • 200 g bacon i biter
  • 200 g spinat
  • 1 kinesisk hvitløk, knust
  • 300 g soltørkede tomater i olje, silt av og hakket
  • 1 neve basilikumblader, grovhakket
  • 300 g fetaost, smuldret
  • 18 egg
  • 0,5 dl kremfløte
  • salt og pepper

Stek sopp, løk og paprika mykt hver for seg i en varm panne med litt olje. Ha de ferdigstekte grønnsakene over i en bolle. Stek baconet sprøtt og ha det over i bollen. Fres spinaten myk i baconfettet sammen med hvitløk. Bland med resten og tilsett soltørkede tomater og basilikum. Spre fyllet i en liten langpanne dekket med bakepapir, gjerne smurt med smør. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over fyllet. Rør forsiktig rundt så det blander seg. Dryss over fetaost og dytt osten litt ned i fyllet med en skje. Stek frittataen i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter eller til toppen er gyllen og fyllet har satt seg. Avkjøl og server.

Denne artikkelen er kategorisert under Familieliv, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,