Gløgg – tre spennende varianter

Det er kaldt ute. Det er snart jul. Og overalt får man servert søtt «gløgg»-skvip med nøtter og rosiner i… men gløgg kan jo også være veldig godt! Man må bare tenke annerledes. I teorien er det jo bare varm saft, vin eller juice tilsatt krydderier. Ja, så da kan man jo egentlig bruke hva man vil. Ta for eksempel en tur innom Vinmonopolet og se i hyllen med alkoholfri drikke. Der kan du finne masse snadder som er et godt utgangspunkt for alternativ gløgg. Her får du tre varianter. I morgen kommer et par økologiske gløgg-alternativer på økologisk.no også, så følg med. Det er tid for å by på litt skikkelig god gløgg.

Her har jeg tatt utgangspunkt i alkoholfri gløgg, men det er ingenting i veien for å tilsette en dash akevitt eller rom i hver kopp. Akevitten tilfører blant annet spennende krydder som komplementerer gløggaromaen helt perfekt. Rødvin, der i mot, synes jeg er best ved 15-18 grader, så den sparer jeg.

Gløgg på eplemost og aroniajuice

Ha alt i en gryte, varm opp til kokepunktet og la gløggen syde noen minutter eller til du synes den smaker nok av krydderet. Server varm.

Eplegløgg

Ha alt i en gryte og varm opp til kokepunkte. Rør til honningen er oppløst og la gløggen syde noen minutter eller til du synes den smaker nok av krydderet. Server varm.

Pimpet eplegløgg med plomme

Ha alt i en gryte, varm opp til kokepunktet og la gløggen syde noen minutter eller til du synes den smaker nok av krydderet. Server varm.

 

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, Triks og tips. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,