Havrerot og litt annet rot

Sorry! Jeg føler at jeg har sviktet bloggen litt i det siste, men det går rett og slett litt fort i svingene. Det er et lettere kaos i Matmisjonen for tiden. Noe som jo er et godt tegn, men dessverre blir det sånn at betalte oppdrag vinner over de morsomme blogginnleggene. Men jeg lager masse mat, både til foto, reportasjer og film… og privat. I tillegg lærer jeg masse når jeg få gå i dybden på forskjellige temaer som klippfisk, skrei, upasteurisert melk, sous vide og fancy kakebaking. Hvis dere smører dere med tålmodighet kommer denne kunnskapen dere til gode også, gjennom magasinartikler og i andre kanaler. Oppskrifter på bloggen skal det også bli altså. Jeg lover! Snart…

For litt siden leste jeg om havrerot og ble veldig nysgjerrig. Hæ? En rot jeg ikke hadde hørt om? I helgen dukket den opp på min nye, fantastiske lokalbutikk, Maschmanns Matmarked. Havrerot er en gammel kulturplante med stor helseeffekt. Kineserne bruker den visst som energiplante, så det høres jo ut som noe jeg trenger. Den skal også ha en rensende effekt på lever og galle, og være effektiv for høyt blodtrykk og stress. Planten vokser vilt i store deler av Europa og dyrkes nå i Østfold. Smaken blir ofte sammenlignet med asparges og artisjokk. Roten kan skrelles og brukes i supper og pureer, rå og tynnskived i salat eller glasert med smør i pannen. Jeg synes også den er fantastisk flott å fotografere. Disse ble skrelt, delt i biter og stekt i smør i en varm panne. Nam!

Føl meg gjerne på Instagram, som sthanne poster jeg en del matbilder som dette:

 

Denne artikkelen er kategorisert under jobb, Matnyttig informasjon, Nyheter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Synnøve
    Skrevet 22 januar, 2013 klokka 1:55 pm | Permalenke

    Dette er virkelig spennende, har hørt om havrerot, men har aldri smakt eller sett .
    Håper den kommer i butikkene rundt om etter hvert, da skal den utprøves i forskjellige retter.
    Ha en kjempefin dag hilsen Synnøve

    • Hanne
      Skrevet 22 januar, 2013 klokka 2:00 pm | Permalenke

      Ja, vi får håpe det! Det smakte utrolig godt. Ha en fin dag du også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,