Hjemmelaget ketchup – yes, come on!

Jeg har akkurat kommet hjem fra noen dager i London med 11-åringen. Det ble gode måltider på både Jamie Oliver’s Fifteen og BananaTree, og ellers måtte det smakes på både pub-mat, fish & chips og fast food som ikke finnes i Norge. Sa jeg at jeg var der med en 11-åring? Det som slo meg var at det generelt var mye frityrstekt mat. Og pommes frites til nesten alt. Jeg kan absolutt sette pris på frityr i doser, men merket at pommes frites raskt ble byttet ut med salat. Skal du likevel kjøre på med pommes frites, er de best om du lager dem selv. Hobbykokken har skrevet inngående om det her. Og hva servere du til? Hjemmelaget ketchup, selvfølgelig! Det er veldig enkelt å lage sin egen ketchup, og den holder seg lenge i kjøleskapet. Ved å lage ketchupen selv, har du full kontroll på sukkermengden. Du kan lage den basert på ferske tomater som du fjerner skall og frø på, men det enkleste er selvfølgelig å bruke knuste tomater fra boks som base. Smak deg fram i forhold til krydderet og lag din helt egen favorittketchup. Ketchupen kan selvfølgelig også brukes til mye mer enn pommes frites.

Hjemmelaget ketchup

  • 1/2 løk, finhakket
  • 4-6 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 7 dl knuste tomater fra boks
  • 60 g brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sennepspulver
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/4 ts kanel
  • ev. 1 knivsodd kajennepepper

Fres løk og hvitløk mykt i olje. Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke i 45-60 minutter eller til ketchupen har ønsket tykkelse. Kjør den glatt med en stavmikser, smak til og ha ketchupen over på et lufttett glass eller en flaske. Holder seg i kjøleskapet i opptil en måned.

Denne artikkelen er kategorisert under Matnyttig informasjon, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Mariann Ringen
    Skrevet 25 oktober, 2012 klokka 6:48 pm | Permalenke

    Mmmm… det var ketchupen sin! Kan den fryses, tror du? Vi er to voksne og spiser ikke så mye ketchup, men det gjør våre voksne barn som kommer hjem til jul:-)

    • Hanne
      Skrevet 26 oktober, 2012 klokka 7:58 am | Permalenke

      Så bra at den falt i smak! Jeg er usikker på hvordan den holder seg i fryseren, men skulle tro det går greit. Du kan jo også halvere porsjonen eller bruke resten som pizzasaus, base i spaghettisaus eller tomatsuppe. Her er det mange muligheter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,