Jul, jul, jul og en liten jule-kanapé

Det er igjen travle tider for Matmisjonen. Jobber skal gjøres ferdig før jul, mens januar planlegges. (Ja, og så skal jeg jo lage litt jul hjemme også.) Jeg har mange baller i lufta og gode ideer på lur, så 2013 tegner til å bli nok et bra år. Hurra! Det er gode tider for mat i Norge. Kokeboken Matmisjonen – ekte mat fra ti bloggere er faktisk shortlistet (sammen med bare fire andre) i kategorien Blog i The Gourmand World Cookbook Awards for «Best in the world» 2012! Det er jo veldig stas! Håper boken ligger under mange juletrær i år, slik at vi sammen kan spre matglede og -kunnskap til så mange som mulig. På julaften blir det pinnekjøtt fra A. Idsøe hjemme hos oss. Til serveres øl og akevitt (i år velger vi Hellstrøm sin) eller riesling til de som heller vil ha det. Vi starter julemåltidet med rakfisk fra Valdres og avslutter med crème brûlée, før pepperkaker, stilton/kraftkar og portvin. Ellers i julen er jeg glad i store bord med mange småretter satt utover, gjerne sild, gravlaks, pateer, skinker og oster. Et bugnende bord som samler venner og familie. Dette er en liten jule-kanapé som er fin å servere før julemåltidet eller på en buffet.

Smørstekt rugbrød med paté og syltede svisker

ca. 24 stk.

  • 4 skiver mørkt rugbrød
  • 2-4 ss smør
  • 175 g viltpaté eller annen paté
  • 100 g svisker, grovhakkede
  • 0,5 dl balsamico
  • 3 ss Tomtegløggkonsentrat
  • litt hakkede pistasjnøtter og tyttebær til pynt

Del hver rugbrødskive i 6 firkanter. Smelt 2 ss smør i en panne og stek brødbitene til gylne på begge sider. Dette må evt. gjøres i to omganger hvis pannen er for liten. La brødet trekke litt av seg på kjøkkenpapir. Kok opp sviskene med balsamico og gløggkonsentrat, og la det småkoke til væsken er redusert til sirup, 5-10 min. Legg en bit paté på hver brødbit, topp med litt svisker og dryss over pistasjnøtter. Pynt med tyttebær om ønskelig.

 

PS! Denne oppskriften har tidligere stått på trykk i Maison Mat & Vin.

 

Denne artikkelen er kategorisert under festmat, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,