Kjøttkaker av lam med potetstaver – hverdagssnacks

Sunt? Sa jeg at jeg hadde fokus på sunn mat i januar? Dette er kanskje ikke verdens sunneste rett, men den er faktisk ikke så verst. Etter en uke med falafel og salat, har jeg lyst på litt saftig kjøtt. Lammekjøttdeig er kjapt og enkelt å bruke. Disse kjøttkakene har mye smak og holder seg veldig saftige. Potetene er bakt i ovnen med olivenolje, så det er ikke så ille som det ser ut. Denne middagsretten gir vill jubel fra barna og kan nytes en hverdag eller foran tv-en på fredags- eller lørdagskvelden. Og det er selvfølgelig lov å servere en frisk salat til. Mer kosemat til folket!

Kjøttboller av lam med potetstaver og fetakrem

4 porsjoner

  • 4 poteter i tynne staver
  • 1-2 søtpoteter i tynne staver
  • 3-4 ss olivenolje
  • 600-800 g kjøttdeig av lam
  • litt finhakket hvitløk
  • 1/2-1 rødløk, finhakket
  • 1 liten bunt bladpersille, finhakket
  • 1 eggeplomme
  • 2-3 ss brødrasp ev. Griljermel
  • salt og pepper
  • 1 beger (á 300 g) lettrømme
  • 150 g fetaost, smuldret

Vend potetstavene i olivenolje så de er godt dekket. Spre potetene utover et stekebrett. Dryss over litt salt og stek dem høyt i ovnen på 230 grader i ca. 20 minutter til de er godt gylne. Vend potetene ev. litt underveis.

Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, rødløk, bladpersille, eggeplomme, brødrasp, salt og pepper til en jevn farse. Form små kjøttkaker og stek dem i litt olje i en varm stekepanne raskt på begge sider til de er gylne og så vidt gjennomstekte. Sett pannen til side og la dem hvile under lokk i noen minutter.

Rør sammen rømme og fetaost. Smak til med salt og pepper og ev. litt finhakket bladpersille.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. kraftkosern
    Skrevet 19 januar, 2013 klokka 9:48 am | Permalenke

    Ser da aldeles nydelig ut.
    Bytter du ut lettrømmen med upasterurisert rømme, sper på med kraft i kjøttbollene og steker potetene i talg eller smør er det et forrykende sunt måltid.

    Hei

    • Hanne
      Skrevet 19 januar, 2013 klokka 9:58 am | Permalenke

      Takk for gode tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,