Laks med sitrontimian og speltsalat = sommer

Det er sommer og sol. Det er i hvert fall sol av og til, og da er det godt med noe enkelt og fresht. Sitrontimian setter veldig god smak på laksen, og speltsalat er fremdeles en av mine sommerfavoritter. Her har jeg blandet perlespelt med rå grønnsaker som asparges, bønner og neper. Perfekt sommermat!

Laks med sitrontimian og speltsalat

4 porsjoner

  • 800 g laksefilet uten bein og skinn
  • rapsolje
  • smør
  • 2-3 fedd hvitløk, lett knust med en kniv
  • 1 bunt fersk sitrontimian (ev. timian og litt revet sitronskall)
  • 4 dl perlespelt, kokt etter anvisning på pakken (ev. byggryn)
  • 1 bunt asparges i biter
  • 2 neper i terninger
  • 4-6 rosenkål, strimlet
  • olivenolje
  • sitron
  • salt og pepper

Del laksefileten i porsjonsstykker og ha på godt med salt og pepper. Ha litt olje i en varm panne og stek laksen på høy varme. Snu den når den er gyllen på den ene siden. Ha i en god klatt med smør, hvitløksfedd og sitrontimian. Bruk en skje og øs det hvitløk- og timianinfuserte smøret over laksen med jevne mellomrom mens den steker ferdig. Bland perlespelt og grønnsaker. Vend inn olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Server laks og speltsalat med et dryss sitrontimian.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,