Mattrender og sitronfromasj

Jeg prøver å følge med på mattrendene verden over. Det er jo jobben min som journalist å være oppdatert, selv om det på ingen måte betyr at jeg slavisk følger disse trendene. Jeg lager jo det jeg selv synes er godt, men det er alltid gøy å oppdage nye ting. Hver januar dukker det opp lister på diverse nettsteder og blogger om hva som blir spådd å være årets trender. Leser du mange nok av dem, er det ganske mye som er trendy, men noen retninger peker seg jo ut. I 2013 fortsetter den nordiske mattrenden sammen med kortreist og selvdyrket/selvplukket mat. Bittert tar over for umami, og koreansk kimchi og andre fermenterte varianter er hot. Hjemmelaget yoghurt og ferskost, blomkål, popcorn, vegetarmat og fromasj er andre ting som er nevnt. Ja, så da fikk jeg lyst til å lage sitronfromasj. Siste jeg spiste det må ha vært på et høyfjellshotell på 80-tallet og da smakte det ganske syntetisk, men laget med ekte amalfi-sitroner er det skikkelig godt. Prøv selv da vel og server den «ny-trendy» desserten neste gang du hunger etter noe søtt.

Sitronfromasj

  • 4 plater gelatin, bløtlagt i kaldt vann
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,8 dl ferskpresset sitronsaft
  • 3 egg
  • 120 g sukker
  • 2 ts finrevet skall av amalfi-sitron eller annen usprøytet sitron

Pisk kremfløten til krem. Varm opp sitronsaften med den bløtlagte gelatinen på svak varme til gelatinen er oppløst. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sitronskallet og pisk videre mens gelatinen tilsettes i en tynn stråle. Kjør til alt akkurat er blandet og vend inn kremen forsiktig. Ha fromasjen i en brød- eller glassform og la den stå noen timer i kjøleskapet til fromasjen er satt. Varm utsiden av formen forsiktig i varmt vann og hvelv fromasjen ut på et serveringsfat.

 

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, Nyheter, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,