Ovnsbakt laks med tapanade – travle dager

Det koker praktisk talt for Matmisjonen! Oppskriftssaker, alt fra halloween til julemat, skal lages for diverse magasiner og kunder, boken skal selges, mat skal styles og fotograferes, regnskap skal gjøres (eller utsettes), og så skal man jo ha tid til å kose seg med familie og venner. Laksefilet er alltid et bra valg i slike travle tider. Den trenger bare kort tid i ovnen før man har en sunn og god middag på bordet som hele familien liker. Her har laksen fått et topplokk av tapanade. Tapanade og pesto er noe av det som er lurt å lage opp mye av, f.eks. i helgen, så har du en rask smakstilsetter klar i kjøleskapet.

Ovnsbaktlaks med tapanade

4 porsjoner

  • 4 porsjonsstykker á 150-200 g laksefilet uten skinn og bein
  • litt olivenolje
  • 1/2 sitron i båter
  • 4-8 ss tapanade

Ha litt olje i en ildfast form. Legg laksestykkene utover. Skvis sitronbåtene over laksen og legg dem i den ildfaste formen sammen med laksen. Fordel tapanade utover toppen på laksestykkene. Stek laksen i ovnen på 180 grader i 13-15 minutter. Server med f.eks. kokt pasta. Jeg rørte inn litt smør, cherrytomater, knust hvitløk og hakket basilikum i pastaen og smakte til med salt og pepper.

Tapanade

  • 200 g sorte oliven uten stein
  • 1o0 g svisker eller rosiner
  • 2 ansjosfileter
  • 1-2 hvitløksfedd
  • litt sitronsaft
  • 1 neve bladpersille
  • ca. 1 dl olivenolje
  • salt og pepper

Ha oliven, svisker eller rosiner, ansjos, hvitløk, sitronsaft og bladpersille i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn masse. Spe med oljen mens maskinen går til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Bruk på toast, til spekemat, blandet med kokt pasta eller til kjøtt og fisk. Kan oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet i flere uker. Legg et tynt lag med olivenolje på toppen, så holder den seg enda bedre.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Skrevet 11 oktober, 2012 klokka 7:38 pm | Permalenke

    Dette så og hørtes helt fantastisk ut! :) God helg når den kommer.

    • Hanne
      Skrevet 11 oktober, 2012 klokka 7:51 pm | Permalenke

      Takk! God, matglad helg til deg også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,