Røkt makrell på grillen

I løpet av sommeren spiser vi en del makrell. Selvfisket fisk smaker jo aller best, og på hytta ved Risør er det bare å ta båten et lite stykke ut på havet og hale opp fisk etter fisk. Ja, så sant havet er stille nok da. Makrellen nytes i mange varianter; klassisk panert og stekt, urtegrillet, pakket i folie eller som her, røkt på grillen. Dette ble årets store hit. Vi serverte røkt makrell til forrett eller hovedrett ettersom hvor mye fisk vi fikk. Jeg likte den beste med pepperrotsaus og en frisk salat til. En sommerklassiker, spør du meg!

Røkt makrell på grillen

  • 6-8 små, hele makrell eller fileter med skinnet på
  • noen sitroner
  • salt og pepper
  • 1-2 ts sukker
  • 1-2 ts finrevet pepperrot
  • finhakkede urter (her er løpstikke og sar brukt)

Skvis litt sitron over fisken og dryss med salt, pepper, sukker, pepperrot og urter. Grill fisken på lav, indirekte varme under lokk. Ha einer eller røykspon rett på kullet. Griller du fileter, legges de med skinnsiden ned. Det hele vil ta mellom 10-15 minutter ettersom hvor store fiskene er.

PS! Les litt mer inngående om grilling og røyking her.

Pepperrotsaus

  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl majones
  • 1 ss finhakket pepperrot (ev. revet)
  • 2-3 ss grovhakkede kapers
  • 1 ss eplecidereddik
  • salt og pepper
  • ev. litt sukker
  • ev. litt finhakkede urter

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Grill, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,