Sei i fin form – nok en smakebit fra boken

Sei er fremdeles villfanget, i motsetning til laks og torsk som i hovedsak er oppdrett. Den er billig og god, og har fått grønt lys av WWF. Dette er en perfekt hverdagsrett som lages i en form og kan serveres med potet til.

4 porsjoner

  • 3 røde paprika, ovnsbakte og i strimler (se tips – kan sløyfes)
  • 1 stor løk i skiver
  • 800 g seifilet uten skinn, i porsjonsstykker
  • 2 ss tomatpuré
  • 1–2 ts chilipasta (Sambal oelek)
  • 1 glass (ca. 280 g) artisjokker på glass, avsilt og i biter
  • 2 bokser (à 400 g) hermetiserte cherrytomater
  • 3 ss kapers
  • 1/2 sitron
  • litt god olivenolje

Legg et lag med løk i en ildfast form. Fordel fiskestykkene utover løken. Gni litt tomatpuré og chilipasta på fiskestykkene og ha over artisjokker, paprika, tomater og kapers. Skvis over sitronsaft og drypp godt med olivenolje. Stek i ovnen på 200 °C i 20–30 minutter til fisken er gjennomstekt. Server med oliven, brød eller kokte poteter.

TIPS! Ovnsbakt paprika lages ved å legge hele paprika under grillen i ovnen. Poenget er å svi skinnet. Følg nøye med og snu paprikaen underveis slik at alt skallet blir svart og forkullet. Dekk de brente paprikaene med folie, og avkjøl. Fjern alt det brente skinnet, frø og hinner. Du sitter da igjen med sødmefylte paprikafileter. De kan oppbevares på olje i kjøleskapet i flere dager.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,