Sjokoladebrownies med bringebær – hurra!

På en regntung sommerdag som denne trenger vi sjokolade! Disse sjokoladebrowniesene er en skikkelig sjokoladebombe, men de friske bringebærene balanserer det fint ut. Del kaken i små biter, så får du heller ta to om du orker.

Sjokoladebrownies med bringebær

  • 300 g usaltet smør
  • 400 g mørk sjokolade
  • 550 g sukker
  • 6 egg
  • 350 g hvetemel
  • 125 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 200-300 g ferske bringebær

Smelt smør og sjokolade sammen i en gryte over svak varme. Pisk sammen sukker og egg. Visp inn sjokoladeblandingen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Kle en liten langpanne (25 x 35 cm, ev. litt større) med bakepapir og smør godt med smør. Hell i halvparten av røren og fordel den godt utover. Legg et lag bringebær utover og ha over resten av røren. Pass på at bringebærene er godt dekket. Stek i ovnen på 175 grader i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at kaken ikke er flytende i midten. Avkjøl i formen i 30 minutter før kaken løftes ut med bakepapiret og deles i biter med en varm kniv. Avkjøl helt, gjerne i kjøleskapet, før bitene flyttes over på et serveringsfat.

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Skrevet 30 juni, 2012 klokka 12:08 pm | Permalenke

    KJempe deilig den ser ut!

  2. Skrevet 1 juli, 2012 klokka 6:52 am | Permalenke

    Tried it, loved it! :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,