Sommerens desserthit? Balsamico-marinerte jordbær med kremost-krem

Norske jordbær er i butikk nå, riktignok fra veksthus, men gode for det. Jordbær er jo sommeren enkleste dessert. De kan spises rett fra kurven eller med fløte eller vaniljeis til. Av og til får man lyst til å gjøre noe mer med de søte bærene, og denne desserten er perfekt som avslutning på et bedre sommermåltid. Jordbærene er marinerte i en balsamico- og honningreduksjon og lagt lagvis med nøtter og pisket krem av fløte og kremost. Helt herlig!

Balsamico-marinerte jordbær med kremost-krem

4 porsjoner

  • 1,5 dl balsamicoeddik
  • 3 ss honning
  • 2 ss sukker
  • 2 kurver jordbær
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g Philadelfia kremost
  • 100 g mandelflak

Ha balsamico, honning og sukker i en gryte og la det småkoke til det er redusert med ca. halvparten, ca. 10 minutter. Sett til side og avkjøl. Rens jordbærene og del dem i to. Vend dem inn i balsamicoreduksjonen og la de stå å godgjøre seg mens du pisker krem. Pisk fløten til den begynner å nærme seg kremkonsistens. Tilsett melis og kremost og pisk videre til en glatt og luftig krem. Legg jordbær, krem og mandler lagvis i serveringsglass eller -skåler.

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

17 kommentarer

  1. Synøve
    Skrevet 15 juni, 2012 klokka 9:56 am | Permalenke

    Smatt, smatt, SMATT!!!!

  2. Skrevet 15 juni, 2012 klokka 12:32 pm | Permalenke

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  3. Skrevet 15 juni, 2012 klokka 1:02 pm | Permalenke

    Denne skal brukes på Gubbens bursdag i sommer!

  4. Skrevet 15 juni, 2012 klokka 1:59 pm | Permalenke

    Dette ser ikke feil ut!

  5. turid
    Skrevet 15 juni, 2012 klokka 2:00 pm | Permalenke

    dette må prøves i helga;) nam,nam

  6. Klaus - Fra Danmark
    Skrevet 16 juni, 2012 klokka 10:59 am | Permalenke

    Hvor længe kan det holld sig i køleskabet?
    /Klaus – fra Denmar

    • Skrevet 16 juni, 2012 klokka 11:20 am | Permalenke

      Jordbærene kan nok ligge i balsamicoreduksjonen et døgn, men med krem på ville jeg nok spist den ganske med en gang. Kremen holder seg vel også noen timer i kjøleskapet.

  7. Ina
    Skrevet 17 juni, 2012 klokka 3:59 pm | Permalenke

    Balsamicoeddik med bringerbær gjør seg også ekstra godt sammen med jordbær :)

  8. Skrevet 17 juni, 2012 klokka 8:11 pm | Permalenke

    oh nam nam

  9. Skrevet 18 juni, 2012 klokka 11:35 am | Permalenke

    Snadder dette, men kremen med kremost er ikke min favoritt og har heller en tyktflytende krem med vanilje. Jeg lar også overflødig balsamicoreduksjon renne av jordbærene som jeg har marinert før jeg legger opp med mandelkrokan og kremen.
    Det blir også snadder :-)

  10. Skrevet 18 juni, 2012 klokka 1:01 pm | Permalenke

    Jeg antar at osten skal være nøytral??

  11. The Kitchn Queen
    Skrevet 11 juli, 2012 klokka 6:10 pm | Permalenke

    Denne både ser og høres veldig fristende ut! Skal definitivt testes ut. Jeg stemmer på deg:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,