Søtpotet- og ingefærsuppe – kjøttfri mandag

En deilig, eksotisk og varmende suppe. Som en sol i vintermørket. Og helt kjøttfri på en travel mandag. Suppe er som jeg har sagt før, veldig enkelt å lage når du skjønner prinsippet (som jo ikke er noe vanskelig) og har en god stavmikser for hånd. Ingefær, hvitløk, currypasta, søtpoteter, kokosmelk og kikerter… fyldig og mettende. Og veldig, veldig godt.

Søtpotet- og ingefærsuppe

4 porsjoner

  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 ss finhakket ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk, finhakket
  • 4-5 vårløk i skiver
  • 2-3 ts rød currypasta
  • 4 søtpoteter uten skall i biter
  • 1 l grønnsakskraft
  • 1 boks (ca. 4 dl) kokosmelk
  • 1 boks (á 400 g) kikerter, god avskylt
  • ev. salt og pepper

Varm oljen i en gryte og fres ingefær, hvitløk, vårløk og currypasta et par minutter. Ha i søtpoteter og kraft, og kok til potetene er møre, ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett kokosmelk og kikerter og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, suppe, vegetar. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,