Stickybuns eller skikkelig klissete kanelboller om du vil!

Litt helgekos er viktig, og disse smaker utrolig godt sammen med kakao etter endt uteaktivitet i kulda. Jeg har byttet ut noe av det fine hvetemelet med grovere spelt og kuttet litt ned på sukkeret. Søtt og klissete nok blir det uansett. Kos deg litt ekstra i dag før den nye uken starter.

Stickybuns

  • 430 g hvetemel
  • 150 g sammalt spelt
  • 100 g rørsukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • 75 g smør, i små biter
  • kanel og sukker til fyll
  • melis og vann til glasur

Ha mel, sukker, kardemomme og salt i en bakebolle. Smuldre gjær over og tilsett egg og melk. Kjør deigen smidig i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 15 minutter. Kjører du deigen så lenge blir den varm nok til at det ikke er nødvendig å lunke melken på forhånd. Ha i smøret til slutt og kjør til alt smøret er godt blandet inn. La deigen heve et lunt sted i ca. 1 1/2 time. Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bord. Ha på godt med kanel og sukker. Rull deigen sammen som en rullekake og del den i 8 like stor biter. Sett bitene på høykant ned i en liten ildfast form dekket med bakepapir, slik at de står ganske tett. La bollene etterheve i ca. 30 minutter. Stek bollene på 220 grader i ca. 40 minutter eller til de er gjennomstekte. Legg ev. litt bakepapir på toppen om de blir for mørke. Avkjøl på rist. Bland sammen melis og vann til en passe tykk glasur og hell over.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, Uncategorized. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,