Sult

Vi spiser oss mette hver eneste dag, gjerne til og med litt for mette. Vi fråtser i matvarer fra hele verden som vi helst vil at skal være billigere enn billigst. Vi nyter gode smaker med gode viner til. – Dette er livet, sier vi og lener oss tilbake mens vi løsner på bukseknappen. Vi er opptatt av mote-dietter, kortreist og/eller langreist mat, økologiske råvarer, mat laget fra bunnen av, langtidskokt gourmetmat og rask ferdigmat, kokebøker, pastellpene matblader og trendy matblogger(!!). Vi elsker mat! Men vi kaster også enorme mengder med mat. Hver eneste dag. Det er ekstra vondt å tenke på i disse dager. Vi har det alt for godt. Vi vet ikke hva sult er.

Jeg vet selvfølgelig at vi ikke kan sende det store søppelberget med mat ned til barna i Afrika, men vi kan skjerpe oss. Den britiske forfatteren Tristram Stuart har satt fokus på den globale sløsingen med mat, og mener at det rike land kaster av mat, kan brødfø verdens sultne seks ganger.  Det er selvfølgelig mer kompleks enn som så (les mer her), men uansett må vi kaste mye mindre mat. Sjekk ut blant annet restemat-bloggen Spis opp maten din!

Vi kan også hjelpe økonomisk. Matmisjonen oppfordrer derfor alle til å hjelpe de sultrammede på Afrikas horn ved å gi penger til for eksempel Kirkens Nødhjelp, SOS-barnebyer, Røde Kors eller Unicef. Jeg har gitt. Har du?

Dette ble kanskje litt deprimerende, men hvis vi alle lover å skjerpe oss, skal jeg love å spre mer matglede!

Denne artikkelen er kategorisert under Mat og miljø, Matnyttig informasjon. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,