Sunn konfekt? Å, ja da…

Nå tar Matmisjonen en liten juleferie. Siste jobb er akkurat levert, krumkakene er nesten spist opp, pinnekjøttet fra Idsøe er lagt i vann og huset er så rent som det blir. Nå er det jul. For deg som er bekymret for sprø svor… Slapp av! Det går bra! Jeg bruker fremgangsmåten beskrevet på matprat.no og det funker strålende hver gang. Ellers håper jeg alle slapper av, koser dere med god mat og setter av tid til de dere er glade i. Jeg er tilbake rett over nyttår med mer hverdagsmat og andre godsaker. 2012 blir et spennende år!

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR TIL MATMISJONENS LESERE!

TAKK FOR AT DERE TAR DERE TID TIL Å LESE BLOGGEN!

Ja, så var det denne sunne konfekten da. Mørk sjokolade, tørkede tranebær og kjerner = sunt i min bok. Disse antioksidantene kan du kose deg med i julen, med god samvittighet. Konfekten kan lages i dagene før den skal serveres. Jeg pleier også å ha med noen biter når jeg skal bort, og det er alltid stor suksess.

Mørk sjokoladekonfekt med tørkede tranebær

  • 600 g mørk sjokolade, 70%, i biter
  • 4-5 ss kremfløte
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 150 g tørkede tranebær

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett fløten og rør til en glatt masse. Rør inn resten av ingrediensene og bland godt. Kle en liten form med plastfolie og ha sjokoladen i. Spre den jevnt utover. Dek med plast og sett formen i kjøleskapet til sjokoladen er stiv. Det kan være lurt å lage dette dagen før og la det stå i kjøleskapet natten over. Hvelv sjokoladen ut av formen, fjern plasten og del den i passe biter.

Tips! Når du skal dele sjokolade, er det lurt å varme opp kniven under varmt vann i vasken. Tørk raskt vannet av kniven før du skjærer.

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, Triks og tips. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,