Supersaftig gulrotkake

Gulrotkake, 90-tallets store kakehit, smaker godt også i 2012. Dette er en gammel oppskrift som plutselig dukket opp igjen i en bunke med papirer. Jeg fikk oppskriften av en venninne for lenge, lenge siden og husket den som verdens beste gulrotkake. Nå har jeg gjort den enda bedre ved blant annet å bytte ut vaniljesukkeret i glasuren med ekte vanilje. Ja, så nå er jeg ikke lenger i tvil. Dette er verdens beste gulrotkake.

Gulrotkake

  • 450 g sukker
  • 4 egg
  • 2,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 450 g gulrøtter, finrevet
  • 140 g valnøtter, hakket

Pisk sukker og egg hvitt. Visp inn olje. Ha i mel, natron, bakepulver og kanel og pisk til en glatt røre. Vend inn gulrøtter og nøtter. Ha røren i en smurt kakeform og stek nederst i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl og pynt med glasur.

Glasur

  • 300 g Philadelfia naturell
  • 50 g smør, romtemperert
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 250 g melis

Pisk alle ingrediensene godt sammen til en glatt glasur.

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, kake. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

28 kommentarer

  1. Solveig
    Skrevet 20 april, 2012 klokka 5:50 pm | Permalenke

    Aldeles nydelig! Takk:)

  2. Kristine
    Skrevet 21 april, 2012 klokka 10:52 pm | Permalenke

    Heisann
    Kom tilfeldig over siden din og liker det jeg ser. Skal absolutt prøve denne kaka.
    Skal sukkeret og egget piskes stivt eller bare litt? for det er hele egget,sant?
    Gleder meg til flere oppskrifter. Hva med colamarinerte spareribs? Samme bbqsaus, bare tilsette cola og marinere kotelettene i noen timer? Smaker fortreffelig.
    Mvh Kristine :)

    • Skrevet 22 april, 2012 klokka 8:21 am | Permalenke

      Så bra at bloggen falt i smak! Ja, det er hele egg. Egg og sukker piskes hvitt og ganske stivt. Så lenge det er godt blandet og litt luftig går det nok bra.

      Colamarinerte spareribs høres bra ut. Må prøves. Takk for tips!

  3. Magne D. Antonsen (VG)
    Skrevet 23 april, 2012 klokka 2:29 pm | Permalenke

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  4. Eva
    Skrevet 23 april, 2012 klokka 5:11 pm | Permalenke

    Denne må prøves. Interessant med ekte vaniljesmak. Skal lage som muffins. Blir nok kult :-)

  5. Skrevet 23 april, 2012 klokka 6:13 pm | Permalenke

    det så veldig godt ut, da skal jeg skrive ned oppskriften å lage den til kjerringa

  6. Pernille
    Skrevet 23 april, 2012 klokka 7:50 pm | Permalenke

    Hvor stor skal kake formen være (diameter)

    • Skrevet 23 april, 2012 klokka 8:23 pm | Permalenke

      Det kommer egentlig an på hvor høy du vil ha kaken, men jeg brukte en normal form på 26 cm i diameter.

  7. Veronica
    Skrevet 23 april, 2012 klokka 8:54 pm | Permalenke

    Denne så nydelig ut! Skal absolutt prøves her i hus =)
    Prøv gjerne med litt lime eller sitron i glasuren, det blir veldig friskt og godt ;)

  8. mona
    Skrevet 24 april, 2012 klokka 8:27 am | Permalenke

    Takk for fine oppskrifter, jeg liker bloggen din veldig godt. Pleier og ha en «god» kake på bordet 17 mai. I år velger jeg denne. Tusen takk

    • Skrevet 24 april, 2012 klokka 9:23 am | Permalenke

      Så utrolig hyggelig å høre! Glad bloggen faller i smak.

  9. Skrevet 24 april, 2012 klokka 11:00 am | Permalenke

    Mmm, den så jo bare nydelig ut.
    Skal prøve den en dag : )
    ElisesBakery

  10. Lena
    Skrevet 24 april, 2012 klokka 4:44 pm | Permalenke

    Da var kaken i ovnen,venter i spenning;))Men allergisk mot valnøtter og tok noen mandler i stedet.

    • Skrevet 24 april, 2012 klokka 5:06 pm | Permalenke

      Det blir sikkert vel så godt. Du får gi referat. Kos deg!

  11. Anne
    Skrevet 24 april, 2012 klokka 5:32 pm | Permalenke

    Dette så godt ut. Skal bake ! Det er altså ekte vaniljekrem i glasuren? Hvor mye?

    • Skrevet 24 april, 2012 klokka 6:33 pm | Permalenke

      Nei, ikke vaniljekrem, men kremostglasur med ekte vanilje (frø fra vaniljestang). Det er mye bedre enn vaniljesukker. Absolutt verdt å prøve!

  12. Lena
    Skrevet 24 april, 2012 klokka 6:49 pm | Permalenke

    Den var knallgod ja,nye gulrotkaken her i hus;))

  13. asbjørn
    Skrevet 25 april, 2012 klokka 1:28 pm | Permalenke

    Skamdigg! Takk for oppskriften :D

  14. Lesya
    Skrevet 30 april, 2012 klokka 11:32 am | Permalenke

    Den var veldig god! Brukte litt mindre sukker, og den ble passe søt og god!! Tusen takk!

  15. Sh
    Skrevet 28 juli, 2012 klokka 4:20 pm | Permalenke

    Hei jeg har nå kaken i ovnen og må spørre om det er meningen at den skal «blåse» seg så mye opp? Har av erfaring at slike kaker blir ødelagt og ender opp med å smuldre opp. Håper ikke det skjer med denne kaken. Har du noen forklaring?

    • Skrevet 29 juli, 2012 klokka 10:21 am | Permalenke

      Hmm… Det kan jeg ikke si at jeg har opplevd og jeg har bakt kaken mange ganger. Jeg er usikker på hva som kan være årsaken. Uansett er det viktig å ikke steke kaken for lenge, men jeg tror det skal godt gjøres at denne kaken blir tørr. Håper den smaker :-D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,