Tang – framtidens mat

Tang er framtiden. Og tang er trendy. Blant annet skrev D2 for litt siden om tang og tangs gourmetpotensiale. Havet er fullt av denne allsidige råvaren, så det er skikkelig bærekraftig i tillegg til veldig sunt. Her i Norge har vi liten tradisjon med å spise tang i motsetning til i Asia. Vi spiser jo tang når vi spiser sushi, men det finnes mange andre måter å eksperimenter med tang på og så mange som 10 000 forskjellige arter. Du får kjøpt tørket, økologisk tang på nett hos bl.a. Fremtidens mat og det starter opp produksjon av tang i Norge i disse dager. Tang smaker av umami, og tørket tang kan brukes som krydder/smakstilsetning i alle mulige retter. Tang kan ristes og nytes som snacks, kokes kraft på og den kan vannes ut og freses lett i pannen med soyasaus, chili, ingefær og sesamfrø og justeres med limesaft som her. Jeg har brukt vingetang og wakame. Jeg spiser den lune tangsalaten som tilbehør til blant annet laks, rå eller stekt. Sjekk ut oppskrifter her.

Du kan også høste tang selv som her på Bygda 2.0

Og til slutt et morsomt tang- og tarekåseri fra bloggen Mr Jorgen raljerer.

 

Denne artikkelen er kategorisert under Mat og miljø, Nyheter, Triks og tips. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

 1. Skrevet 8 april, 2013 klokka 6:10 pm | Permalenke

  Tusen takk for lenkinga til mitt Lønsjfest-kåseri «Tang og tare i et postapokalyptisk mataukperspektiv». :)

  • Hanne
   Skrevet 9 april, 2013 klokka 6:18 am | Permalenke

   Bare hyggelig ;-D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Kategorier

 • Arkiv

  • ,