Teriyakimarinert laks – smak av Japan

I min søken etter flere fiskeretter som egner seg til hverdagsmat, tipset @RagnhildMe meg på Twitter om laks marinert i teriyakisaus. Det har jeg faktisk aldri laget før og jeg ble inspirert. Du kan selvsagt kjøpe ferdig teriyakisaus, men det er enkelt å lage selv. Fisken skal marinere i ca. 30 minutter, så i mellomtiden gjør du klar ris og grønnsaker. Alt stekes raskt i samme panne, så dette er enda en enkel, rask hverdagsrett med mye smak. Den siste tiden har jeg lest så mye bra om både brokkoli og kinakål, så det ble tilbehøret. Ja, så jammen er det ikke en skikkelig sunn rett også. Les gjerne artikkelen Brokkoli – mer enn mat.

Teriyakimarinert laks

4 porsjoner

  • 5 ss soyasaus
  • 5 ss mirin (eller sake)
  • 5 ss flytende honning
  • saften fra 1/2 lime
  • ca. 800 g laksefilet uten skinn og bein, i porsjonsstykker
  • 2-3 ss solsikkeolje
  • 1-2 ts finhakket ingefær
  • 1-2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 brokkoli i tynne skiver («stammen» også)
  • 4-5 vårløk i skiver
  • 1/2-1 kinakål, strimlet
  • fersk korinader, finhakket
  • kokt ris til servering

Bland sammen soya, mirin, honning og limesaft i en dyp tallerken til en teriyakisaus. Pass på at honningen er godt blandet inn. Legg i fiskestykkene og la dem ligge i marinaden i ca. 30 minutter. Snu dem av og til. Varm opp en stekepanne med solsikkeolje. Stek fisken noen minutter på hver side. Pensle ev. med mer marinade. Fisken er ferdig når den akkurat er gjennomstekt og marinaden er karamellisert. Legg fisken til side og la den hvile. Ha litt mer olje og noen ss av marinaden i pannen. Fres ingefær og hvitløk raskt. Tilsett brokkoli og vårløk og stek under omrøring i noen minutter. Ha i kinakålen og stek ett minutt til. Dryss over koriander. Server fisken med grønnsakene og ris.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,