På Ica og Meny dukker det av og til opp noen flotte økologiske tomater i forskjellige farger og fasonger. De ser fantastiske ut og smaker veldig godt. Det er så man bare må kjøpe dem og lage noe. Denne gangen ble det en tomatsalat til lunsj. Jeg hadde noe gammelt brød liggende, så jeg delte det i biter, drysset litt olivenolje, salt og pepper på og stekte dem gylne i ovnen. Krutonger kan brukes til så mangt og er en flott måte å unngå å kaste gammelt brød på. Har du krutonger stående, tar denne salaten ca. 5 minutter å lage. Vi snakker fast food!
Og ja, dette er en spinn på den italienske klassikeren, insalata caprese, men med disse tomatene og de ekstra krutongen faller liksom hele ideen med de italienske fargene bort. Godt er det uansett.
Tomatsalat
- 250 g blandede småtomater
- 1 klunk god olivenolje
- 1 ferskpresset sitronbåt
- salt og pepper
- 1 pk bøffelmozzarella (ca. 125 g)
- 1 neve krutonger
- litt fersk basilikum, finstrimlet
Del tomatene i to og vend dem i litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Ha dem på et fat eller en tallerken. Riv mozzarellaen i biter og legg på. Knus krutongene lett over og dryss med basilikum.