Tørket chili – Hot, hot, hot!

Vi spiser som du sikkert har fått med deg masse chili her i huset. Vi kjøper derfor store mengder, og selv om det meste brukes, blir noe liggende å tørke inn. Vi oppbevarer chili i en skål på kjøkkenbenken og når det er nok tørket chili der, fjerner jeg stilkene, deler dem i biter og lar dem få en runde i den lille hakkebollen som hører til Bamixen. Du kan også selvfølgelig bruke en stor kjøkkenmaskin med knivblad eller en blender. Resultatet blir det samme – tørkede chiliflak.

Denne artikkelen er kategorisert under Familieliv, Triks og tips. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

 1. Skrevet 6 oktober, 2011 klokka 11:16 am | Permalenke

  Oi, snakk om smart! Hvor lang tid tar det før chilien er klar for hakkebollen? Vi bruker mye chilipulver hjemme, men kjøper inn ferdigmikset. Hadde ikke gjort noe å teste ut dette, samboeren min er over gjennomsnittet glad i chili og cayenne ;)

  Hvordan oppbevarer du chiliflakene etterpå?

  Ha en flott dag videre!

  • Skrevet 6 oktober, 2011 klokka 5:14 pm | Permalenke

   Ja, dette er lurt, ikke sant? Jeg tipper det tar et par uker før de er tørre nok. Vi har som sagt en bolle stående der jeg legger fersk chili på toppen. Etterhvert er det nok tørr chili i bunnen til at jeg lager en liten batch. Jeg knuser litt av gangen og oppbevarer det i en skål på benken, men det beste er nok å ta det over på et lufttett glass med kork.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Kategorier

 • Arkiv

  • ,