Torsk med asiatisk rosenkålsalat – frisk som en fisk

Jeg heier på fisk og jeg heier på asiatisk mat (til tross for at den er litt langreist). Jeg heier også på mat i sesong, så med skreien rett rundt hjørnet og norsk rosenkål i butikken, er det bare å omfavne denne fiskeretten. Raskt, enkelt og sunt, og med masse gode smaker. Kjør på!

Torsk med asiatisk rosenkålsalat

4 porsjoner

  • 800 g rosenkål i biter
  • 2-4 ss rapsolje
  • ca. 800 g torskefilet, gjerne skrei, i porsjonsstykker
  • 2 ss smør
  • 1-2 never strimlet kinakål
  • 1 dl fiskesaus
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss riseddik
  • saften av 1-2 lime
  • 2-3 ss sukker ev. finrevet palmesukker
  • 1-2 ts finhakket hvitløk
  • 1-2 ts finhakket chili
  • fersk koriander

Vend rosenkålen i rapsolje og spre utover et stekebrett. Stek øverst i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter. Rør underveis og pass på at det ikke blir brent. Bland inn kinakål og stek et par minutter til. Stek fiskestykkene raskt på en side i smør i en veldig varm stekepanne. Snu fiskestykkene og stek et par minutter mens smør øses over. Sett til side, ha på lokk og la fisken hvile mens du lager dressing. Bland sammen fiskesaus, vann, riseddik, limesaft og sukker. Pisk til sukkeret er oppløst. Smak til og tilsett ev. mer lime, fiskesaus eller sukker. Rør inn hvitløk, chili og koriander. Vend inn rosenkål og kinakål i dressingen. Server fisken med rosenkålsalaten og ev. ris eller nudler.

Denne artikkelen er kategorisert under fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,