Urtefylt laks med agurksaus – enkel selskapsmat

 

 

Det er mai og siste hånd legges på boken. Som frilanser er det lett å jobbe litt vel mye (Hvor ble det av all friheten liksom?), så i går lot jeg bok være bok og moms være moms, og tok meg en tur til Øverland Andelsbruk. På gården spirer og gror det, og jeg plukket med meg både jordskokk, rabarbra og urter. Et deilig avbrekk, som resulterte i denne oppskriften. Her er laksefileten stappet med nyplukkede urter, og stekt i folie i ovnen. Sausen tar 5 minutter å lage og serveres kald, så dette er virkelig enkel festmat. Utrolig godt er det også.

Urtefylt laks med agurksaus

4 porsjoner

  • 2 ss smør
  • 1 fennikkel, i små biter
  • 1 bunt vårløk eller 1/2 purre, i tynne skiver
  • finhakket dill
  • finhakket syre og spansk kjørvel, ev. andre urter
  • 800 g laksefilet, helt stykke uten skinn og bein
  • salt og pepper

Varm smør i en stekepanne og fres fennikel og vårløk mykt og blankt. Sett til side og bland inn urter. Legg laksefileten på en skjærefjøl og bruk en pinsett til å fjerne ev. bein som sitter igjen. «Åpne» fileten ved å snitte den på langs. Ikke skjær helt gjennom, men brett fileten åpen som en bok slik at du får et stykke med jevn tykkelse. Legg litt plastfolie over og bank lett med baksiden av hånden, slik at det blir flatt. Fordel urtefyllet utover og rull fileten sammen som en rullekake. Ha litt smør på et stort stykke med folie, legg lakserullen på og pakk den stramt sammen. Legg rullen i en ildfast form og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. La fisken hvile i folien i 10 minutter før laksen skjæres i skiver og serveres med agurksaus og ev. kokt poteter.

Agurksaus

  • 165 g majones
  • 1 agurk, i biter
  • 1 ts sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • ferske mynteblader

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en glatt saus.

Denne artikkelen er kategorisert under festmat, fisk, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

2 kommentarer

  1. Skrevet 10 mai, 2012 klokka 11:11 am | Permalenke

    Fantastisk!!! Dette så utrolig lekkert og fristende ut :-)
    Skal prøves.
    God helg.

    Mvh
    Nina

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,