Vegetarmiddag med pesto – mettende og godt

Noen snobbete matjournalister og kokker hevdet i vår at pesto var ut og trøffelolje var inn! Jeg er helt uenig! Pesto smaker like godt i dag som på 90-tallet, er enkelt å lage og lurt å ha stående i kjøleskapet slik at du raskt kan røre sammen en middag. Så ikke la deg lure. Sett pesto på menyen, trendy eller ikke! Barna mine elsker bl.a. pasta med pesto og kylling. Pesto er også godt på toast, som fyll på pizza eller sammen med kjøtt eller fisk. Her har jeg laget en vegetarvariant med kikerter, bakt gresskar og pesto. Utrolig enkelt med masse god smak. Pesto FTW!

Pesto

  • bladene fra 2 potter basilikum
  • 150 g pinjekjerner
  • 1 kinesisk hvitløk i biter
  • 150 g parmesan i biter
  • 1-2 dl god olivenolje
  • ev. salt og pepper

Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en finhakket masse. Spe med oljen mens maskinen går til du har ønsket konsistens på pestoen. Smak til med salt og pepper, og la den stå ca. 30 minutter for at smakene skal blande seg. Oppbevar pestoen på et tett glass i kjøleskapet og bruk ved behov.

Bakt gresskar med kikerter og pesto

2 porsjoner

  • 1 flaskegresskar, uten skall og kjerner, i biter
  • 3-4 ss smør
  • 1 boks (à 400 g) kikerter
  • 1/2 løk i tynne skiver
  • 4-5 ss pesto
  • ev. salt og pepper

Ha gresskar og smør i en ildfast form og stek det mykt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. Rør et par ganger underveis. Skyld kikertene godt i vann og ha dem i den ildfaste formen sammen med løk. Bland og stek videre i ca. 10 minutter. Ta formen ut og bland i pesto. Server med engang, gjerne med en frisk salat til.

 

 

Denne artikkelen er kategorisert under Oppskrifter, vegetar. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

Én kommentar

  1. Skrevet 27 november, 2012 klokka 1:29 pm | Permalenke

    Det her så fantastisk godt ut, du!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,