Verdens enkleste kakeoppskrift – for anledningen med rabarbratopping

Dette er i teorien den eneste kakeoppskriften du trenger i sommer. Oppskriften på en «likevektskake» er lett å huske sånn at du kan bake den hvor som helst, og du kan toppe den med all slags frukt og bær. Poenget er at du veier så mange egg du vil bruke, 3, 4 eller 5, og så veier opp like mye av smør, sukker og hvetemel. Jeg slang i en teskje bakepulver og frøene fra en vaniljestang også, men det er ikke nødvendig. Du kan også smaksette deigen med kanel eller kardemomme.

Likevektskake med rabarbratopping

  • 4 egg (mine 4 egg veide til sammen 255 g)
  • 255 g smør, romtemperert
  • 255 g sukker
  • 255 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • frøene fra 1 vaniljestang

Visp smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Rør inn mel og ev. bakepulver og vanilje til en jevn røre. Kle en liten langpanne eller en vanlig springform med bakepapir. Smør med smør og hell kakerøren i formen. Legg et lag med frukt og/eller bær på toppen. Stek kaken på 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før servering.

Rabarbratopping

  • ca. 200 g rabarbra i biter
  • 2 ss rørsukker
  • 1 ts kanel

Bland alt godt sammen og la det stå å trekke i ca. 10 minutter. Fordel rabarbraen over kaken før steking.

Denne artikkelen er kategorisert under dessert, kake, Oppskrifter. Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en tilbakesporing: Tilbakesporings-URL.

11 kommentarer

  1. Skrevet 1 juni, 2012 klokka 7:21 am | Permalenke

    Alltid gøy å starte morgenen med noe søtt! :)

  2. Steinar Holten
    Skrevet 2 juni, 2012 klokka 8:08 am | Permalenke

    Det har du rett i Ms Tina. Og ettersom jeg ikke har hverken søt eller sur kone, ja da får jeg prøve denne kaka. den ser iallefall søt ut :) ))

  3. Magne D. Antonsen (VG)
    Skrevet 6 juni, 2012 klokka 2:02 pm | Permalenke

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  4. Lise K.
    Skrevet 7 juni, 2012 klokka 12:05 am | Permalenke

    Hei! Jeg er helt «blank» i kunsten å bake ;-) men, har masse rabarbra, og kunne tenke meg å forsøke meg på denne kaken, som ser veeldig god ut. Har et par «dumme» spørsmål: Det står i oppskriften, at man skal bruke bakepapir og deretter » smør med smør»…. litt rart at man skal smøre på bakepapir….eller er det normalt?? og; rørsukker – er det et spesielt type sukker…? På forhånd; takk for svar ! Mvh Lise

    • Skrevet 7 juni, 2012 klokka 12:00 pm | Permalenke

      Denne kaken klarer du! Du kan selvsagt bare smøre en form med smør ELLER bruke usmurt bakepapir. Hvis du i tillegg smører bakepapiret er det enda enklere å få løs kaken hvis du f.eks. vil ha den over på et fat. Rørsukker (eller råsukker) er lysebrunt, uraffinert sukker fra sukkerrør og ikke helt det samme som vanlig hvitt sukker (som er raffinert og stort sett fra sukkerroer), men du kan fint bruke hvitt sukker også. Lykke til!

  5. Miriam:)
    Skrevet 7 juni, 2012 klokka 6:49 am | Permalenke

    Bruker du smeltet smør?

    • Skrevet 7 juni, 2012 klokka 11:48 am | Permalenke

      Nei, smøret skal være romtemperert og piskes hvitt sammen med sukkeret.

  6. Skrevet 7 juni, 2012 klokka 6:51 am | Permalenke

    Enkelt og godt ser dette ut som.

  7. hanne
    Skrevet 7 juni, 2012 klokka 7:17 pm | Permalenke

    takk for oppskriften :) lagde denne igår kveld. omtrentlig oppspist allerede. jeg brukte perlesukker framfor rørsukker, og ble bra det og. såpass at mor måtte spørre om kakeoppskriften..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse deles eller publiseres aldri. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Kategorier

  • Arkiv

    • ,